This ground floor rear extension and internal redesign of a mid 20th century town house in Islington was created with the aim of transforming a home in much need of modernisation.

The existing property endured dark internal spaces to the ground floor, with walls making the space feel closeted. The rear extension with large full width skylight created a feeling of space and light in the open plan ground floor, with light wall, floor and ceiling finishes further brightening a once dark space. The open planned kitchen, living and dining area benefits from a direct connection to the newly landscaped garden. 

The first floor is accessed via a new white washed oak bespoke staircase, with more light flooding down into the space via a skylight above. The vertical timber balustrading creates a feature open divide between the upstairs and downstairs spaces. A toast room was added hiding busy clutter in a clean concealed unit. The cloakroom and bathroom were also extensively remodelled, with much of the first floor benefiting from redecoration.